CATERING DIETETYCZNY FIT-LIFE

Menu na dziś - Fit LUNCH

Poniedziałek

Śniadanie:
Rogaliki z rukolą, fetą, pieczonym burakiem i sosem miodowym
Składniki potrawy: Burak, Bułka pełnoziarnista, Rukola, Ser feta, Miód pszczeli, Woda, Ocet winny, Sok pomarańczowy, Cukier trzcinowy, Ocet, Oliwa z oliwek, Sól (biała), Pieprz czarny mielony
Alergeny: Mleko, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

II śniadanie:
Koktajl z czerwonych owoców z mlekiem kokosowym, sokiem z buraka i jagodami acai
Składniki potrawy: Sok jabłkowy, Truskawki, Wiśnie, Woda, mleko kokosowe (17%), Miód pszczeli, Burak
Alergeny: Brak

Obiad:
Cukiniowe carbonara z wędzonym kurczakiem
Składniki potrawy: Cukinia, Jogurt naturalny, Filet z kurczaka (wędzony), Makaron pełnoziarnisty, Śmietanka 30%, Cebula, Boczek wieprzowy (bez kości), Ser parmezan, Czosnek, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki, Bazylia (świeża), Szałwia (mielona)
Alergeny: Mleko

Wtorek

Śniadanie:
Owsianka z solonym karmelem daktylowym, melonem i winogronami
Składniki potrawy: Mleko spożywcze (0.5 % tł.), Melon, Winogrona, PŁATKI OWSIANE, Mleczko kokosowe (12%), Woda, Daktyle suszone, Masło orzechowe, Pomelo, Cukier trzcinowy, Sól (biała), Ekstrakt waniliowy (bez alkoholu)
Alergeny: Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies,Mleko, Orzeszki ziemne (arachidowe)

II śniadanie:
Warstwowa sałatka z fetą i granatem
Składniki potrawy: Kasza bulgur, Pomidory koktajlowe, Mix sałat, Ogórek zielony (długi), Ser feta, Granat, Sok z cytryny, Miód pszczeli, Oliwa z oliwek
Alergeny: Mleko, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

Obiad:
Indyk w delikatnym sosie, kuskus, surówka z marchewki
Składniki potrawy: Filet z piersi indyka (bez skóry), Marchew, Bulion drobiowy (domowy), Kuskus, Śmietanka 30%, Cebula, Jabłko, Olej rzepakowy, Erytrol / Erytrytol, Sok z cytryny, Natka pietruszki, Czosnek, Skrobia ziemniaczana
Alergeny: Mleko, Seler

 
Środa

Śniadanie:
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Składniki potrawy: Jaja kurze (całe), Chleb graham, Ogórek zielony (długi), Rzodkiewka, Jogurt grecki, Rzeżucha ogrodowa (świeża), Szczypiorek
Alergeny:Gorczyca, Jaja, Mleko, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

II śniadanie:
Błonnikowy jogurt z jabłkami, mango, bakaliami i morwą białą
Składniki potrawy: Jogurt grecki, Jabłko, Mango, Morwa biała (suszona), Babka płesznik
Alergeny: Mleko

Obiad:
Lasagne bolognese
Składniki potrawy: Mleko UHT (0.5% tł.), Filet z piersi kurczaka (bez skóry), Pomidory z puszki (krojone), Bulion drobiowy (domowy), Cukinia, Makaron lasagne, Koncentrat pomidorowy (30%), Cebula, Seler naciowy, Marchew, Ser parmezan, Mąka pszenna (typ 500), Masło extra, Oliwa z oliwek, Czosnek, Bazylia (suszona), Oregano (suszone), Pieprz czarny mielony, Sól morska, Mielona gałka muszkatołowa
Alergeny: Mleko, Seler, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

Czwartek

Śniadanie:
Sałatka cygańska, pomidorki, pieczywo żytnie
Składniki potrawy: Fasola czerwona w zalewie (konserwowa), Chleb żytni razowy, Pomidory koktajlowe, Ser mozzarella, Kukurydza (konserwowa), Ogórki konserwowe, Fasolka szparagowa, Jogurt naturalny, Cebula czerwona
Alergeny: Gorczyca, Jaja, Mleko, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

II śniadanie:
Smoothie tropikalne
Składniki potrawy: Woda, Ananas (świeży), Sok pomarańczowy, Banan, Brzoskwinia, Mleczko kokosowe (21%), Miód pszczeli, Sok z cytryny
Alergeny: Brak

Obiad:
Kurczak z pieczarkami i mozzarellą, kasza pęczak, kalafior
Składniki potrawy:Filet z piersi kurczaka (bez skóry), Kalafior, Pieczarki, Kasza jęczmienna (pęczak), Cebula, Śmietanka 30%, Ser mozzarella, Bułka tarta, Koper ogrodowy, Masło extra, Olej rzepakowy
Alergeny: Mleko, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

Piątek

Śniadanie:
Musli z owocami, jogurtem i lnem
Składniki potrawy: Jogurt naturalny, Jabłko, Winogrona, PŁATKI OWSIANE, Truskawki, Borówki amerykańskie, Orzechy laskowe, Miód pszczeli, Rodzynki, Żurawina suszona, Pestki dyni, Jagody goji (suszone), Nasiona słonecznika, Siemię lniane, Skórka z pomarańczy
Alergeny: Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, Mleko, Orzechy

II śniadanie:
Zupa szczawiowa z jajkiem i koperkiem
Składniki potrawy: Bulion drobiowy (domowy), Ziemniaki, Jaja kurze (gotowane), Szczaw, Śmietana 10%, Marchew, Koper ogrodowy, Pietruszka (korzeń), Por, Seler (korzeń), Skrobia ziemniaczana
Alergeny: Jaja, Mleko, Seler

Obiad:
Ryba w migdałach, ziołowy ryż, surówka z kapusty kiszonej
Składniki potrawy: Mintaj (świeży), Kapusta kiszona, Ryż basmati, Cebula, Jaja kurze (całe), Migdały w płatkach, Marchew, Cukier trzcinowy, Olej słonecznikowy, Masło śmietankowe, Olej rzepakowy, Koper ogrodowy
Alergeny: Jaja, Mleko, Orzechy, Ryby

Informacje odnośnie pośrednich składników produktów spożywczych dostępne w biurze FitLife.

 

Skontaktuj się z nami!

Masz pytania? Problem z doborem diety?

+48 786 112 501

Jesteśmy dla Was dostępni codziennie,
od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 – 16:00.

Jesteśmy lokalną firmą. Rejonem naszych działań są miejscowości: Chojnów, Złotoryja, Legnica, Bolesławiec, Lubin.

Przejdź do kontaktu